PONUDA CRNIH TARTUFA

TUBER MELANOSPORUM – crni plemeniti tartuf

Najbolji i najcijenjeniji među crnim tartufima. Veoma cijenjen zbog svog intenzivnog okusa. Uglavnom je okruglastog i pravilnog oblika. Sakuplja se u jesenskom i zimskom periodu ispod hrasta, lješnjaka i graba.Konzumira se termički obrađen.

TUBER BRUMALE – crni zimski tartuf

Jakog i ugodnog okusa ispod stabla lješnjaka i lipe, ali i drugih poput hrasta i topole, pronalazimo crni zimski tartuf. Plodište može biti okruglasto ili nepravilno gomoljasto, a površina je grubo crno bradavičava. Raste u periodu od prosinca do ožujka. Konzumira se termički obrađen.

TUBER AESTIVUM – crni ljetni tartuf

Nešto blažeg okusa i mirisa nego ostali crni tartufi, ali zato vrlo ugodnog. Okruglastog i prilično pravilnog oblika. Nalazimo ga od svibnja pa čak i do listopada. Raste u simbiozi sa stablima lješnjaka, hrasta,bora, bukve, topole. Za ovu vrstu tartufa možemo reći da je najzastupljenija u gurmanskim krugovima.

BIJELI TARTUF

TARTUF

Veličanstvo istarske zemlje, gurmanska poslastica, intezivan miris, neodoljiv i božanstven okus, zlato skriveno u istarskim šumama, jednom  riječju- tartuf. Skriven ispod zemlje uz drvće poput hrasta, lješnjaka, bukve… Uz pomoć specialno dresiranih pasa, nalazimo ga na području čitave Istre, ali je nadaleko najpoznatije nalazište uz rijeku Mirnu, Motovunska šuma.

Kralj među tartufima je daleko poznati i cijenjeni istarski bijeli taruf- tuber magnatum pico, kojeg nalazimo od rujna pa sve do siječnja, te ga je tako sviježeg najbolje i konzumirati. Da gastronomska ponuda tartufa nebi spala na tih par mjeseci, u zimskom razdoblju nalazimo Crne zimske tartufe- tuber brumale i tuber melanosporum. Od svibnja pa sve do rujna, sezona je Crnog ljetnog tartufa- Tuber aestivum.

 

TUBER MAGNATUM PICO – bijeli tartuf

Najcijenjeniji i najkvalitetniji tartuf, raste od rujna do siječnja na laporasto ilovastim tlima kao simbiont listopadnog drveća, npr. hrasta, vrbe, topola i dr. Nepravilnog je oblika, može biti okruglast, kvrgav ili kao stisnut, oker boje. Nalazimo od sitnih primjera pa sve do velikih, koji ponekad mogu biti i blizu 1 kg. Najbolje ga konzumirati svježeg, naribanog ili nasjeckanog, te se odlično sljubljuje sa paštom, jajima, mesom, ribom.

PROIZVODI OD TARTUFA

Kako bi upotpunili ponudu, naročito kada nije sezona tartufa, Vaše nepce možete iznenaditi sa našim vrhunskim proizvodima od tartufa. U šarolikoj ponudi pronaći ćete različite kreme od tartufa, tartufate, ulje s okusom tartufa te ostale proizvode, koje možete naručiti u našem webshop-u.
Naručene proizvode, dostavljamo u najkraćem mogućem roku, uz cijenu dostave od:
Republika Hrvatska=5 € (za narudžbe iznad 50 €, dostava je besplatna )
Europa = 14 € (za narudžbe iznad 200 €, dostava je besplatna)
Svijet = 30 € (za narudžbe iznad 500 €, dostava je besplatna)